Meny Stäng

☆☆☆

Hem » Paviljong
 

Paviljong

Har du sett paviljonger i reportagen i inredningstidningar och trädgårdstidningar? Drömmer du om att själv ha en sådan i din trädgård? Då kan vi glädja dig med att det här är en dröm som du relativt enkelt kan uppfylla. En paviljong behöver nämligen varken vara dyr eller svår att montera och din trädgård måste inte vara speciellt stor för att du ska kunna få plats med paviljongen.

 

Gardiner till Palermo 4-serien

Gardiner till Palermo 4-serien
2 995 kr

Paviljong Lucy 12,2 m²

Paviljong Lucy 12,2 m²
11 695 kr

Paviljong Milano

Paviljong Milano
10 895 kr

Paviljong Monaco

Paviljong Monaco
14 995 kr

Paviljong Kim - 300 x 300 cm

Paviljong Kim - 300 x 300 cm
9 995 kr

Gardiner till Martinique

Gardiner till Martinique
2 995 kr

Paviljong Dorotea - 14,5 m²

Paviljong Dorotea - 14,5 m²
22 395 kr

Paviljong Mora - 16 m²

Paviljong Mora - 16 m²
20 595 kr

Myggnät till Martinique

Myggnät till Martinique
2 195 kr

Palermo 4300

Palermo 4300
21 295 kr

Paviljong Martinique

Paviljong Martinique
13 895 kr

Paviljong Palermo 3600

Paviljong Palermo 3600
13 795 kr

Paviljong Betty 18,0 m²

Paviljong Betty 18,0 m²
25 695 kr

Paviljong Betty 9,0 m²

Paviljong Betty 9,0 m²
19 595 kr

Gardiner till Palermo 3-Serien

Gardiner till Palermo 3-Serien
2 095 kr

Paviljong Betty 9,9 m²

Paviljong Betty 9,9 m²
20 595 kr

Paviljong Julie 10,5 m²

Paviljong Julie 10,5 m²
20 195 kr
 

Så kan en paviljong användas

Något som bidrar till att göra paviljongen så populär är att den kan användas både till fest och till vardag. På festen fungerar den som ett partytält och gör att alla gäster kan visas utomhus även om det skulle komma några droppar regn. Det gör att även den som är lite mer trångbodd kan våga sig på att arrangera en bjudning eftersom tillställningen kan hållas utomhus.

När det är dags för midsommarfirande, studentmottagningar och skolavslutningar brukar paviljongerna säljas med strykande åtgång. Att de finns i olika storlekar gör också att det går att hitta en paviljong som passar oavsett om det är en liten tillställning för tiotalet gäster som ska ordnas, eller om det står 50 personer på gästlistan.

En paviljong kan dock som tidigare nämnts även användas till vardags. Många monterar en paviljong i trädgården och har den som ett lusthus, där familjens medlemmar kan sitta och fika, äta frukost eller bara njuta av tillvaron. Det brukar då röra sig om lite mindre paviljonger som ryms i nästan vilken trädgård som helst.

Olika typer av paviljonger

En trädgårdspaviljong kan se ut på olika sätt, vilket gör att det går att hitta en modell som passar den stil du har valt på hus och trädgård. Det finns paviljonger med hård takdel med ram och glastak, men det finns också paviljonger där tygtak monteras på stommen. Vidare finns det tyg som kan fällas ned på sidorna i många olika nyanser. Det går bland annat att välja vitt, grått, svart eller champagnefärgat, men finns naturligtvis också i flera andra färger. Förutom tygväggarna har många paviljonger också inbyggt myggnät, eller myggnät som går att montera, något som naturligtvis är en stor fördel.

Hur mycket en paviljong kostar beror naturligtvis på vilken variant du väljer att köpa. det finns billiga paviljonger för runt tusenlappen, men det finns också riktigt påkostade modeller som kostar runt 50 000 kronor. Där emellan finns självklart också en mängd olika alternativ. Att hitta något som passar din plånbok bör därför inte medföra några svårigheter.

Att bestämma sig för vilken paviljong man ska välja är inte alltid så lätt, med tanke på de många valmöjligheterna. För att göra det hela lite enklare kan du börja med att filtrera bland alternativen. Fundera över hur många som kommer att visas i paviljongen. På så sätt kan du troligtvis räkna ut på ett ungefär hur stor den behöver vara. När du vet ungefärliga mått kan du filtrera bort de paviljonger som är för små. Fundera sedan över vilka krav du har. Ska den klara av vind utan att hela paviljongen behöver tas ned, kanske en paviljong med rejält tak är att föredra. Då kan de andra modellerna filtreras bort. Så fortsätter du tills du har kommit ned till ett fåtal alternativ och kan göra ditt val.